Kreativní FESTIVAL STAVEBNIC a her

07.09.2021 18:17

Kreativní festival stavebnic a her se po dvou letech vrací do Zlína

Dvoudenní Kreativní festival stavebnic a her se uskuteční o víkendu od 20. do 21. listopadu ve 14|15 Baťově institutu ve Zlíně. Letos akci čeká opět velký prostor celého přízemního patra budovy. Návštěvníci si budou stavět se stavebnicemi z plastu, papíru, magnetu, kovu, keramiky, skla, dřeva a dalších zajímavých materiálů.

Festival se ve Zlíně koná už poosmé a zájem návštěvníku se rok od roku zvyšuje. Mám radost, že se této akce účastní přímo majitelé nebo prodejci, ti totiž dokážou o svých stavebnicích mluvit s návštěvníky s nadšením a odborností. Stavebnice z nejrůznější materiálu podporují u dětí kreativitu, představivost a jemnou motoriku. Akce je ukázkou přímé podpory technického vzdělávání dětí, která u těch nejmenších začíná právě hrou se stavebnicí. Těší mne, že tato akce nemá v celé republice obdoby. Oblibu si vysvětluji tím, že logické hry a různé hlavolamy budí respekt, zatímco stavebnice osloví opravdu každého," uvedla Věra Stojarová, organizátorka festivalu.

Novinkou na Kreativním festivalu stavebnic a her budou dřevné vzdělávací hračky od českého výrobce Ježpodi. Tato rodinná firma se zaměřuje na vzdělávací pomůcky do škol a školek. Návštěvníci si tak vyzkouší různé tematické skládačky, pomůcky pro čtenářskou gramotnost, Montessori pomůcky, skládačky k Hejného metodě, komunikační hry a mnoho dalších vzdělávacích her.

Na kreativním Festivalu stavebnic a her bude možné potkat např. českého výrobce T-WOOD, který se zaměřuje na výrobu přírodních hracích kostek. Díky mechanickému opracování mají kostky hladký povrch a jsou příjemné na dotek. Protože u nich není použita žádná další povrchová úprava (lak, barva apod.), lze na ně malovat, kreslit nebo třeba lepit obrázky. Lákavé je tzv. kostkoviště, které je vyrobeno z bukového dřeva a namísto písku si v něm děti pohrají s kostkami. Zajímavostí je také hrací stěna, která se skládá z plstěné tabule a skládacích dílků různých tvarů z kvalitního bukového dřeva. Každý dílek je z jedné strany opatřen suchým zipem, díky kterému na plstěné tabuli pevně drží a zároveň ho lze snadno odejmout.

Zvláštní zónu budou tvořit designové stavebnice Toypex, které vynikají svým originálním spojovacím systémem, designem, barvami a nedají se běžně koupit v kamenných obchodech. Další stavebnice značky MAKURA jsou určeny pro kluky i holky. Jedinečný a originální systém skládání umožňuje stavět stavby všeho druhu. Při hře s touto stavebnicí si dítě přirozeně rozvíjí fantazii, kreativitu a logické myšlení. Vše, co tyto sady stavebnic obsahují, je vyrobeno z kvalitního bukového dřeva a ze zdravotně nezávadných materiálů. Společnost MAKURA nově vyrábí také deskové hry, které na Kreativním festivalu stavebnic a her nebudou chybět.

Společnost Recent Toys přiveze hlavolamy, které jsou velmi zajímavé svým nápaditým designem a barvami a také oblíbenou kuličkodráhu Hubelíno. Společnost Efko chystá kartonovou polytechnickou stavebnici Roto, deskové a společenské hry a také Igráčka. Společnost Fatra z nedalekých Napajedel přiveze tradiční nafukovací hračky. Letos je to právě 50 let od vzniku designových ikon jako jsou buvol, slon nebo žirafa. Ty si určitě ze 70. a 80. let pamatují rodiče dnešních dětí.

Velmi oblíbenými u dětí jsou logické hry, které na výstavu přiveze společnost Mindok. Jedná se o takzvané „smart hry“, které u dětí rozvíjí pozornost, paměť a logické myšlení. Nebudou chybět deskové hry a spousty novinek. Deskové hry přiveze také společnost Piatnik, která rodinné deskové hry vyrábí již od roku 1824. Dalším vystavovatelem je společnost Sluban, která přiveze kostičkovou hernu. Kostičky Sluban jsou kompatibilní s kostkami LEGO® a příjemná je jejich přívětivá cena.

Akci podpořilo Staturání město Zlín. 

Organizátorem Festivalu stavebnic je Inspirace Zlín, z. s.

14|15 Baťův institut, 20. – 21. 11. 2021
Jednotné vstupné: 70,- Kč, rodinné vstupné 250,- Kč
Otevírací doba: 10 – 18 hodin

 

Zpět

Kontakt

Inspirace Zlín, z.s.
Bří Sousedíků 1056
Zlín
760 01

603948892

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode