Festival stavebnic a her 2023

02.11.2023 09:21

Dvoudenní Festival stavebnic a her se uskuteční o víkendu 25. a 26. listopadu ve 14|15 Baťově institutu ve Zlíně. Letos akci čeká opět velký prostor celého přízemního patra budovy. Přehlídka výrobců stavebnic a her z celé České republiky se bude konat podesáté.

Festival se ve Zlíně koná už podesáté a zájem návštěvníku se rok od roku zvyšuje. Mám radost, že se této akce účastní přímo majitelé nebo prodejci, ti totiž dokážou o svých stavebnicích mluvit s návštěvníky nadšeně a s odborností. Stavebnice z nejrůznější materiálu podporují u dětí kreativitu, představivost a jemnou motoriku. I letos budou stavebnice rozšířené o nejrůznější deskové a logické hry. Festival stavebnic a her je jediná akce, kterou organizujeme, na které si můžou návštěvníci i nakoupit," uvedla Věra Stojar, organizátorka festivalu.

Česká hračka

Letošní 10. ročník bude takovou oslavou tradičních českých hraček. Zejména těch, které se vyráběly v 70. a 80. letech minulého století v tehdejším Československu. Tyto hračky spojuje to, že bavily děti před téměř 50 lety a přitom se vyrábí dodnes, jen v modernějším provedení, barvách a kombinacích. Pro návštěvníky bude připravena speciální retro herna, kde si vyzkouší např. stavebnice Seva, Variant, Merkur, Cheva a mnoho dalších. O prodej těchto hraček se postará pan Petr Heinzel z České hračky.

Pestrá skladba stavebnic z plastů i ze dřeva

Stavebnici dřevěných domečků a hradů přiveze společnost Domeczech. Tato malá rodinná firma vyrábí velké stavebnicové kusy, díky kterým vznikají hrady, vesnice a města a zaplní klidně celý pokojíček. Své dřevěné hračky přiveze vsetínská společnost Ceeda Cavity a představí dopravní prostředky, stavebnice, domečky a nejrůznější hlavolamy. Zvláštní zónu budou tvořit designové stavebnice Toypex, které vynikají svým originálním spojovacím systémem, designem, barvami a nedají se běžně koupit v kamenných obchodech. Na Festivalu stavebnic a her nemůže chybět místní výrobce dřevěných hraček Walachia Wooden Toys. Tato firma, která má sídlo v nedalekém Fryštáku, vyrábí několik variant stavebnic. Vyrábí slepovací stavebnice domků, hradů a také nábyteček. Samozřejmě také skládací stavebnici Vario, ze které si můžete poskládat mnoho variant domečků nebo hradů. Úplnou novinkou je stavebnice Construct, kterou si právě na Festivalu můžete vyzkoušet.

Festival stavebnic doplní deskové a logické hry

Velmi oblíbenými u dětí jsou logické hry, které na výstavu přiveze společnost Mindok. Jedná se o takzvané „smart hry“, které u dětí rozvíjí pozornost, paměť a logické myšlení. Nebudou chybět deskové hry a spousty novinek. Deskové hry přiveze také společnost Piatnik, která rodinné deskové hry vyrábí již od roku 1824. A v Piatniku chystají novinku. Do Zlína přivezou 3D origami pod názvem Creagami. Lektoři z Inspirace Zlín představí také úplně nové hry od Albi, které jsou součástí Festivalu IQ Play.

Na akci se představí hra Pexino, jejíž autorem je David Dubčák. Tato netradiční hra v sobě skrývá více akcí a možností než klasické pexeso. Svou prezentaci chystají také Hry a hlavolamy. Zakladatelem této platformy je pan Jaroslav Flejberk - matematik a největší sběratel hlavolamů ve střední a východní Evropě. Návštěvníci se tak můžou těšit na pestrou nabídku hlavolamů.

Organizátorem Festivalu stavebnic a her je Inspirace Zlín, z. s.

Mediálním partnerem je 

14|15 Baťův institut, 25. – 26. 11. 2022
Jednotné vstupné: 100,- Kč, rodinné vstupné 300,- Kč
Otevírací doba: 9 – 17 hodin

 

Zpět

Kontakt

Inspirace Zlín, z.s.
Bří Sousedíků 1056
Zlín
760 01

603948892

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode